“Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt!”

Rob de Mönnink – Eigenaar Starwash & City Campers

“Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt!”

“Al op jonge leeftijd was ik met auto’s bezig. Sleutelen, schuren, spuiten en poetsen; dat was wat ik het liefste deed. Eerst voor de deur bij mijn ouders, vanaf mijn 15e in een halletje dat ik zelf gehuurd had bij de boer. Via vrienden en bekenden kreeg ik mijn eerste opdrachten. Soms spijbelde ik van de LTS om te doen wat ik echt leuk vond. Mijn moeder moest eens weten… Maar ik heb nu wel van mijn hobby mijn werk gemaakt!” 

Mijn eerste en enige werkgever

 “Mijn eerste echte baan was bij het autobedrijf van mijn oom in Enschede. Ik had een vakantiebaantje als autopoetser en was meteen enthousiast. Toen mijn dienstplicht zich in 1986 aandiende wist ik wel beter: door mijn eigen bedrijf te beginnen kon ik hier onderuit komen. En zo ontstond de eenmanszaak AutoPolish de Mönnink. Met de stofzuiger van mijn moeder in de hand ging ik de autogarages in Oldenzaal langs. Autobedrijf Kamphuis & Lasonder, het huidige Huiskes Kokkeler, was mijn eerste echte klant. Vanaf toen ging het snel. Binnen 15 jaar verhuisde ik 4 x met mijn bedrijfspand dat sinds 1999 aan de Edisonstraat in Oldenzaal gevestigd is. In het jaar 2000 kwam Jasper Meyners als bedrijfsleider ons team versterken. Ook hij is een echte autoliefhebber. Inmiddels telt Starwash 8 medewerkers ben ik er heel trots op dat we nu zowel auto’s, caravans, campers als lite-trucks in nieuwstaat kunnen brengen en houden middels onze wasstraat, wasboxen en auto poetsservice.”

Schoon, schoner, schoonst

“Mijn vader had een schoonmaakbedrijf en dat poetsen heb ik van huis uit meegekregen. Het zit ook in de aard van het beestje, want ik houd er gewoon van als alles op en top schoon is. Dat zie je ook terug bij de campers die ik nu verhuur bij City Campers. Zowel voor als na de verhuurperiode worden ze van binnen en van buiten grondig gereinigd. Zelfs de luifel nemen wij mee. En voor een optimaal resultaat gebruiken wij schoonmaakmiddelen uit de vliegtuigindustrie en een lakprotectie die de camper beschermt tegen alle milieu-invloeden van buitenaf.”

Doen waar je hart ligt

“Mijn liefde voor campers is zo’n 20 jaar geleden ontstaan, toen ik mijn eerste camper kocht. Na vele camperreizen door Europa in verschillende campers, ben ik samen met Jasper Meyners in 2012 met City Campers gestart op het terrein van Starwash. We zijn gespecialiseerd in het verhuren, verkopen, reinigen en onderhouden van luxe campers. Elke keer als ik onze camperhuurders enthousiast zie terugkomen, dan denk ik: wat fijn dat ik kan doen waar mijn hart ligt!”