Camper onderhoud in de winter. Onderschat het niet!

Camper onderhoud in de winter. Onderschat het niet!

Het aantal campers in het vakantieverkeer neemt toe. Uit recente cijfers van brancheorganisatie Kampeer en Caravan Industrie (KCI) blijkt dat er op 1 juli van dit jaar in ons land meer dan 115.000 geregistreerde kampeerauto’s rondreden. Vijf jaar geleden waren dat er nog 77.000. Bij SOS International komen er dan ook steeds meer hulpvragen binnen. Het gaat dan om problemen als schade en diefstal, maar in meer dan tachtig procent draait het om een pechgeval, veelal te danken aan de ouderdom van de camper en/of slecht onderhoud. Bij City Campers kunnen camperhuurders met een gerust hart de weg op. In onze campervloot vindt u geen campers ouder dan 5 jaar en in de wintermaanden krijgen alle campers een grote onderhoudsbeurt.

Tref de juiste maatregelen
Rob de Mönnink, eigenaar City Campers: “In de wintermaanden worden onze campers veel minder vaak verhuurd. Dat betekent dat ze soms lang stil staan. Om deze campers goed de winter door te laten komen, treffen we de juiste maatregelen. Iedere camper krijgt, voordat deze de (overdekte) stalling in gaat, een grote onderhoudsbeurt. Hierbij kijken we niet alleen of er technische mankementen zijn, maar zorgen we er ook voor dat we:

• De watertanks reinigen en legen
• Leidingen doorblazen
• De camper ventileren
• De bandenspanning iets hoger doen
• De campers grondig schoonmaken

Bovendien doen we de campers die niet in de overdekte stalling gaan, 1 x per 3 à 4 weken door de wasstraat om invloeden van buitenaf zo veel mogelijk te beperken.

Veilig op weg
Met trots kunnen we zeggen dat in het afgelopen verhuurseizoen onze campers geen noemenswaardige schades hebben gehad. Alle huurders konden dus ongestoord van hun campervakantie genieten. Wij doen ons uiterste best om al onze huurders in 2022 weer veilig op weg te kunnen laten gaan. Weet u al wat uw (volgende) bestemming wordt?

Camper huren?
Bekijk hier ons aanbod.