10 Tips om geld te besparen op uw campervakantie

Eerlijk is eerlijk: een campervakantie met een luxe huurcamper is niet goedkoop. Naast de kosten voor camperhuur komen ook de kosten per nacht voor een campingplaats (€ 6,- tot € 25,-) of camping (€ 25,- tot € 75,-) en de brandstofkosten hier nog bovenop. Daar tegenover staat dat, wanneer u een luxe camper huurt, u geniet van de ultieme vrijheid en alle comfort die u maar kunt wensen tijdens uw rondreis door Europa! Wij Nederlanders letten graag op de kleintjes. Dus hier volgen 10 tips om geld te besparen op uw campervakantie. Uw totale voordeel kan oplopen tot wel honderden euro’s. Fijne reis alvast!

Tips

  1. Boek uw campingplek ver vooruit en profiteer van vroegboekkorting.
  2. Ga overwinteren. Camperhuur en campings/camperplaatsen in Zuid-Europa zijn veel goedkoper in het winterseizoen.
  3. Ga naar landen waar vrij kamperen mogelijk is. Noorwegen, Zweden en Finland zijn hier uitermate geschikt voor maar let wel op de regels.
  4. Neem een voorraad mee van thuis als u naar toeristische plaatsen gaat. Een wijntje voor uw camper, onder de luifel, is veel goedkoper dan een wijntje op het terras in Parijs.
  5. Kies camperplaatsen met gratis wifi. Deze vindt u via de Camperplaatsen App van de NKC.
  6. Huur een goed onderhouden camper zodat de kans op gebreken/ongelukken kleiner is.
  7. Ga buiten de schoolvakanties. Campings zijn dan goedkoper dus profiteer hiervan.
  8. Kook zelf. Zeker met een luxe camper, is zelf koken een feestje. En ook nog eens veel goedkoper dan uitgebreid dineren in een restaurant.
  9. Ruil boeken/tijdschriften onderweg met andere camperaars. Scheelt weer extra inkopen.
  10. Sluit een reisverzekering af. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, dan zijn uw kosten hieraan (voor een groot deel) gedekt.

Luxe camper huren?

Bekijk ons camper huuraanbod op http://citycampers.nl/camper-huren. Huurt u voor 1 april een camper met vertrek in september of oktober, dan ontvangt u van City Campers 5% vroegboekkorting. Meer info? Bel (0541) 51 61 00.