10 Tips voor uw eerste campervakantie

Blog Rob de Mönnink – Eigenaar City Campers

10 Tips voor uw eerste campervakantie

Gaan en staan waar u maar wilt. Genieten van de natuur en mooie steden. Comfortabel uit én thuis. Een vakantie met een huurcamper is voor veel mensen hét ultieme genieten. “Gelukkig zien wij veel mensen met een grote glimlach op hun gezicht terugkeren van hun eerste camperreis. Maar het kan ook anders. Want als u niet goed voorbereid op pad gaat, kunt u voor minder leuke situaties komen te staan. Wat moet u eigenlijk weten als u voor het eerst met een camper op vakantie gaat? Lees hier de do’s en don’ts die we op basis van onze eigen ervaringen hebben samengesteld…”

Do’s

1. Download de gratis NKC Camperplaats app

De meeste camperplaatsen kunt u niet vooraf reserveren. Met name in het hoogseizoen kan het daarom voorkomen dat de camperplaats die u in gedachten had reeds vol is. Met de NKC Camperplaats app heeft u ter plekke inzicht in de dichtstbijzijnde alternatieven. Heel makkelijk dus. Daarnaast kunt u in deze app tegen betaling ook mooie routes downloaden. Laat u verrassen!

2. Zorg dat u een reserve gasfles bij u heeft

Bij vertrek met een huurcamper van City Campers krijgt u altijd een volle gasfles mee. Reist u echter in de maanden dat het ’s avonds behoorlijk afkoelt, dan adviseren wij u om onderweg een reserve gasfles aan te schaffen. Zo voorkomt u dat u onverwachts zonder verwarming zit. In de NKC Camperplaats app ziet u bij welke campings of camperplaatsen u gasflessen kunt kopen.

3. Neem ducktape mee

Ducktape komt altijd van pas. Zo hadden wij tijdens onze eerste camperreis naar Noorwegen een lantaarnpaal over het hoofd gezien tijdens het achteruitrijden waardoor er een behoorlijk gat achterin onze camper zat. Door het tijdelijk dicht te tapen met ducktape konden we toch onze vakantie met deze camper voortzetten. Gelukkig hadden wij het bij ons, want in Noorwegen was het nergens te verkrijgen.

4. Vul het cassettetoilet altijd met een laagje toiletvloeistof

In al onze campers vindt u een cassettetoilet. Mensen die voor het eerst met een huurcamper reizen, vergeten echter vaak om een laagje toiletvloeistof in de cassettetoilet te doen alvorens ze deze gaan gebruiken. Hierdoor blijven nare geuren in de camper hangen en dat is niet prettig. U krijgt van ons altijd een fles toiletvloeistof mee, zodat het lekker fris blijft ruiken onderweg.

5. Scheid uw afval ( plastic/glas/papier)

Tegenwoordig zijn steeds meer campings en camperplaatsen milieubewust ingericht. Zo wordt er van de camperaar verwacht dat hij zijn afval scheidt. Houd plastic, glas en papier dan ook gescheiden en deponeer het in de daarvoor bestemde containers.

6. Groet vriendelijk naar tegemoetkomende camperaars

Een doorgewinterde camperaar herkent u aan zijn vriendelijkheid. Ook onderweg. Net als motorrijders groet men elkaar door even te zwaaien. Gaat u voor het eerst met een camper op pad? Doe dan gewoon gezellig mee!

Don’ts

7. Loos geen afvalwater op de camperstandplaats

Soms zien wij campers van hun camperplaats wegrijden nadat ze het afvalwater stiekem lozen op de camperstandplaats. Dit is niet netjes voor de volgende camperaars. Op elke camping of camperplaats zijn voorzieningen aanwezig waar u het afvalwater kunt lozen. Dit staat over het algemeen goed aangegeven.

8. Overtreed geen regels van de camperplaats

Bij aankomst op een camping of camperplaats vindt u meestal bij de ingang een informatiebord met regels waaraan de gasten zich moeten houden. Overtreed deze regels niet, want alleen dan zorgen wij er met zijn allen voor dat het camperen leuk blijft.

9. Overnacht niet op een parkeerplaats langs de snelweg

Als u ’s avonds laat of ’s nachts nog onderweg bent, dan is het verleidelijk om in uw camper te overnachten op een parkeerplaats langs de snelweg. Wij raden dit af aan al onze huurders. Waarom? De kans op inbraak is hier groter dan wanneer u overnacht op een camperplaats of camping.

10. Ga niet zonder geregistreerde tolpas naar Noorwegen

Uit ervaring weten we dat het verstandig is om vooraf in Nederland een tolpas aan te schaffen wanneer u afreist naar Noorwegen. Deze koopt u online via www.autopass.no. Let op: de chip wordt per post thuisgestuurd, dus zorg ervoor dat u het op tijd bestelt. Vraag ons naar het kenteken van de camper waarmee u op pad gaat.

Zorgeloos op reis

Voordat u met een huurcamper van City Campers vertrekt, vindt er een uitgebreide overdacht plaats. Tijdens dit gesprek gaan we letterlijk samen met u door de camper en geven wij uitleg waar nodig is. Heeft u vooraf al vragen? Kijk dan ook even naar de FAQ op onze website. Maakt u zich geen zorgen. Wij doen er alles aan om uw (eerste) campervakantie vlekkeloos te laten verlopen.

 Camper huren?

Bekijk hier ons aanbod: www.citycampers.nl/camper-huren. Graag tot ziens bij City Campers!