“We wilden fietsen in Oostenrijk, maar het werd een rondje in Nederland met de camper”

In juni namen Huub van Langen en zijn vrouw twee weken vakantie. Ze houden van actieve reizen, dus meestal wordt het een fiets- of wandelvakantie. Het plan was om een route in Zuid-Duitsland en Oostenrijk te fietsen, maar de Coronamaatregelen weerhielden hen hiervan. Ze besloten om in Nederland te blijven, huurden een camper bij City Campers in Oldenzaal en namen hun fietsen mee achterop de fietsdrager. Uiteindelijk hebben ze toch wel veel fietskilometers gemaakt…

Veel afwisseling

Huub: “Nederland is een prachtig vakantieland. Het landschap is zo afwisselend. We begonnen in de Achterhoek, vlakbij Zutphen, en hebben daar drie dagen gefietst in de bosrijke omgeving. Daarna reden we met de camper naar Zeeland. We houden van de zee, maar waren iets sneller uitgekeken op het uitgestrekte landschap daar. Ons volgende adres vonden we in de Betuwe: camping Felis hoeve in Acquoy om precies te zijn. Een minicamping waar de eigenaren graag een praatje maken met de gasten, zo leuk! Deze camping ligt aan de rivier De Linge, waar je kilometers langs kunt fietsen zonder uitgekeken te raken. De natuur, het water, de dijken, schattige huisjes en de knusse cafeetjes aan de route: we hebben ervan genoten. Na een aantal dagen zijn we doorgereden naar Overasselt, bij Nijmegen. Fietsen door het heuvelachtige landschap rond Berg & Dal, vogels spotten in de Ooijpolder en via de fietsroute in de buurt van Groesbeek even in Duits grensgebied geweest, heel afwisselend.”

Flexibiliteit en comfort

“Het was voor ons niet de eerste keer dat we met een camper reisden. Wel werden we ons bewust van de flexibiliteit en mogelijkheden die je met een camper hebt. Heb je alle leuke routes op één plek gehad? Dan start je de motor en rijd je gewoon een stuk verder. De luxe en het gemak van de Sunlight V66 camper die wij gehuurd hadden was heel aangenaam. De uitrusting was zeer compleet: van glazen, borden, bestek tot een tuinset. En een fietsendrager achterop. Wij hadden mooi weer, maar in een ander weertype hadden we comfortabel en warm binnen kunnen zitten in deze mooie camper. De enige reden waarom ik even binnen zat, was om te koken. Ik ben ooit opgeleid tot kok en vind het een uitdaging om op 3 pitjes te koken. Dat doe ik met veel plezier en het is prima gelukt! Waar we ook van genoten? Iedere dag met de fiets onderweg en dan broodjes, fruit en zuivel kopen, een schitterende plek in de natuur zoeken, daar lekker lunchen met een fantastisch uitzicht… Dat wil toch iedere camperaar!” Volgend jaar weer? “Nog geen idee”, zegt Huub. “Maar we kijken wel terug op een heerlijke vakantie!”