Verslag van een camperreis

Ellen en Marcel Voorpostel zijn deze zomer 3 weken op camperreis geweest met de Sunlight T68 automaat van City Campers. Over het reizen met de camper zijn ze heel enthousiast. Over het reizen in het hoogseizoen iets minder…

“Het was te warm in Toscane, dus we hebben ons plan bijgesteld!”

Ellen vertelt: “De vrijheid die je hebt met een camper is geweldig. Met de ‘Campercontact App’ van het NKC heb je een overzicht van 25.000 camperlocaties in Europa met gedetailleerde informatie over de camperplekken en campings. Dat is ideaal. De meeste camperplekken hebben we onderweg geboekt. Alleen de camping in Florence hadden we vooraf geboekt, maar die hebben we geannuleerd omdat het 42 graden was in het centrum en daar hadden we geen zin in.

De route die we in gedachten hadden, hebben we helemaal omgegooid. Zo zijn we via Zwitserland naar het Lago Maggiore gereden in plaats van via Oostenrijk naar het Gardameer. Onze overnachting bovenop de Gotthardpas was letterlijk één van de hoogtepunten. Het uitzicht was echt fantastisch. Ook in Cannobio aan het Lago Maggiore hadden we een mooie camperplek op een ‘area communale’ vlakbij het centrum en het meer. Hier hebben we veel gefietst en van de mooie omgeving genoten.

‘Cinque Terre’ stond ook op onze planning. We vonden een hele mooie camperplek Il Poggio in Monterosso al Mare, bovenin de bergen. De eigenaar was zo vriendelijk om ons met de auto naar beneden te brengen, waar we de hop-on-hop-off boot konden pakken om alle 5 de dorpjes te bewonderen. Dat noem ik nog eens service. De camperplaats was bovendien afgesloten met een slagboom en er was op iedere plek een stroom- en waterpunt aanwezig. Heel fijn!
Het reizen met een comfortabele, luxe camper is ons goed bevallen. Onze camper was 7,5 meter lang, dus bood meer dan voldoende ruimte voor 2 personen. We hebben heel vaak in onze camper gedoucht en gekookt. Tijdens de warme zomeravonden kookten we buiten in onze elektrische pan, die we zelf hadden meegenomen. Heerlijk om zo buiten te leven, voorzien van alle luxe. Het is zeker voor herhaling vatbaar, alleen zouden we graag door alle drukte en de temperatuur in het hoogseizoen een volgende keer in het voor- of najaar willen gaan…”