Camper of caravan wassen? Lees onze tips!

Rond deze tijd komen alle campers en caravans weer uit de stalling. Hoe fijn is het als deze heerlijk schoon is voor vertrek! Gaat u dit seizoen zelf de camper wassen of laat u dit over aan experts?

 Specialist in campers wassen

Wist u dat City Campers beschikt over een speciaal ontwikkelde wasstraat voor campers en caravans? Voertuigen van maximaal 3,30 meter (hoog) bij 2,50 meter (breed) bij 8,50 (lang) kunnen hier gebruik van maken. Al onze campers gaan na iedere rit door deze wasstraat en worden grondig nagezeemd door de camper wasexperts van Starwash. Heeft u een eigen camper? Dan geven wij u graag de volgende wastips mee. Maar uiteraard bent u ook van harte welkom in onze camper en caravan wasstraat in Oldenzaal, op nog geen 5 minuten vanaf de A1 richting Duitsland!

Wastips voor uw camper  

  • Gebruik veel water

Lakbeschadigingen door vogelpoep vallen niet onder de lakgarantie van de camper. Ook daarom moeten vogelpoep, insectenlarven en boomhars zo snel mogelijk worden verwijderd. Daar hebt u veel water voor nodig. Week het eerst los en ga dan pas met de spons aan de slag. Daarmee voorkomt u krassen in de lak.

  • Gebruik de juiste reinigingsmiddelen

Regenval tijdens uw campervakantie kan zwarte strepen veroorzaken onder de hoeken van uw camperraam. Deze zwarte strepen zijn afkomstig van de kitnaden en zijn heel moeilijk te verwijderen met de gebruikelijke schoonmaakmiddelen. Wilt u er zeker van zijn dat de zwarte strepen verdwijnen zonder dat u tijdens het schoonmaken schade aanricht? Laat dit dan over aan de wasexperts van Starwash.

  • Breng een waxlaag aan

Een waxlaag beschermt de lak tegen invloeden van buitenaf, zoals UV-stralen (zon) en agressieve stoffen die een laklaag aantasten. Bovendien is een camper waarvan de laklaag is voorzien van een waxlaag veel makkelijker schoon te maken. Immers vuil en aanslag hechten zich moeilijker vast.

  • Ga niet zelf het dak op

Niet alle daken zijn beloopbaar dus voorkom schade door niet zelf het dak op te gaan. Bovendien schuilt er gevaar in het betreden van een camperdak op meer dan 3 meter hoogte. Loop geen risico en laat het wassen van uw camperdak over aan experts.

  • Vergeet de luifel niet

Voorkom schimmelvlekken op uw luifel door deze goed te reinigen voordat de camper in de stalling gaat. Wilt u dat wij uw luifel aan binnen- en buitenzijde reinigen? Vergeet dit dan niet door te geven wanneer u bij ons een wasafpraak inplant. Wij hebben daar ongeveer 30 minuten extra tijd voor nodig. De extra kosten voor het reinigen van de luifel van uw camper zijn slechts € 30,-.

Maak een afspraak

Wilt u uw camper of caravan laten wassen? Maak dan eerst een afspraak. Onze wasexperts hebben 45 minuten nodig om het exterieur van uw voertuig brandschoon te maken. Onder het genot van een kopje koffie en gratis wifi is de camper of caravan klaar terwijl u wacht. Deze service kost u € 49,50 (voor caravans) en € 59,50 (voor campers). De meerprijs voor het reinigen van uw rolluifel is € 30,00. Vraag ook eens naar de gratis bandencheck. Graag tot ziens bij City Campers!